: +31 6 282 484 68   : 3dwellnesstherapy@gmail.com KvK nummer: 73182753HOLISTISCHE MASSAGES

(FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN)3D Wellness Therapy staat inmiddels bekend om de unieke massage belevenis. De massage is vanuit een holistisch uitgangspunt. Holistisch komt van het Griekse woord "Holos" dat "Geheel" betekent. Een holistische massage neemt dan ook de hele mens als uitgangspunt. Een mens heeft niet alleen een lichaam, maar bestaat ook uit een emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel deel. Holistische massagetherapie is gericht op herstel van het evenwicht tussen lichaam en geest. Verder is holistisch masseren een breed begrip. Er kan gebruik worden gemaakt van verschillende technieken en de druk die wordt uitgeoefend kan zowel hard als zacht zijn. Dit is allemaal volledig afhankelijk van de wensen en behoeften van de cliënt.

Wat de massages van 3D Wellness Therapy zo uniek maakt, is dat alle aanrakingen en bewegingen zorgvuldig afgestemd zijn op de ontvangende persoon. De technieken die gebruikt worden zijn niet alleen effectief bij pijnbestrijding en ontspanning, maar geven de ontvanger ook een veilig, geliefd en troostend gevoel. Dit maakt dat de massage niet alleen een unieke belevenis wordt, maar dat het ook uitermate geschikt is voor mensen die kampen met een trauma. Onze therapeut is gespecialiseerd in het werken met mensen die lijden aan een sociale fobie, hoogsensitiviteit , PTSS en slachtoffers van seksueel misbruik.

We hebben een heerlijke (verwarmde) massagetafel met optionele borstuitsparing, maar u kunt ook kiezen voor de massagestoel voor een stoelmassage. Hieronder kunt u lezen welke massages wij aanbieden.
ONTSPANNINGSMASSAGE


Droom lekker weg en laat alles los bij deze unieke ontspanningsmassage. U zult merken dat de gebruikte technieken misschien net even wat anders zijn dan u gewend bent. Terwijl u zich tijdens de massage volledig kunt ontspannen luisteren we naar wat uw lichaam u te vertellen heeft. U zult weer beseffen dat lichaam en geest een samenwerkend geheel zijn. Verkrampte verspieren worden los gemasseerd, blokkades in de energiestroom worden opgeheven en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. De tafel is comfortabel en heerlijk verwarmd.

Tip: Sluit de massage af met de Ego Trip!CUPPINGCupping massage is een zeer effectieve manier om spierknopen te ontspannen en pijn te verminderen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt het onderhuidsbindweefsel en de lederhuid gestimuleerd. Het onderliggende gebied wordt in korte tijd zeer goed doorbloed. Door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied snel tot ontspanning. Het is een veelzijdige methode, die ervoor zorgt dat het lichaam zichzelf ontgift.

Cupping is bij vele indicaties inzetbaar. Denk aan bijvoorbeeld hoofdpijn en migraine, stress gerelateerde spierspanning, schouder- , arm-, rugklachten, sportblessure en bewegingsbeperkingen.
Na de behandeling zijn rode, paarse en blauwe plekken normaal, deze verdwijnen na verloop van een aantal dagen vanzelf.
GUA SHAGua Sha is een traditioneel Oost Aziatische techniek. "Gua" betekent schrapen en "Sha" is de term voor de rode huiduitslag door het schrapen. Het verwijst naar de stagnatie van energie in het bloed. In Indonesië noemen ze deze handeling "kerok". Voor het schrapen wordt vaak jadesteen, buffelhoorn, een porseleinen lepel of een munt gebruikt. 3D Wellness Therapy gebruikt de jadesteen en porseleinen lepel. Door het schrapen kan gestagneerde energie weer vrijuit stromen en het stimuleert de bloedcirculatie. Het helpt het lichaam zich te ontdoen van giftige stoffen en het versnelt het helingsproces. Gua Sha kan ook helpen met het afbreken van littekenweefsel en bindweefsel en het verbetert de beweging van gewrichten. Veel cliënten ervaren onmiddellijk pijnverlichting.

Gua Sha wordt vaak ingezet bij het behandelen van spierpijn, sport blessures, (migraine) hoofdpijn en griepverschijnselen.

Gua Sha wordt meestal gedaan op de nek, rug, armen en benen. Het kan ook als schoonheidsbehandeling op het gezicht gedaan worden, maar dan wel op een zachtere manier. Dit proces helpt de bloedcirculatie te stimuleren en het heeft een positief effect op het regeneratieproces. Tevens heeft het een vocht afdrijvende en liftende werking.

KRISTALMASSAGE DE GOUDEN DRIEHOEK

Een bijzondere behandeling met bergkristal, amethist en rozekwarts.
Deze behandeling bestaat uit:


Het leggen van de “Gouden Driehoek” kristallen rondom de massagetafel

Het leggen van een steenkring rondom het lichaam

Een ontspanningsmassage met warme kristallen

Het drinken van een glaasje kristalwater.


Lees hieronder meer over de kristallen en onze visie hierover.Wat zijn kristallen?

Kristallen ontstaan door verschillende manieren van kristallisatie. Het bijzondere aan deze kristallijne gesteentes is dat ze in de juiste omstandigheden kunnen groeien van kleine korreltjes tot een enorme blinkende brok. Het proces kan dus ook wel duizenden jaren duren.

Een kristal bestaat uit één zuiver materiaal en dat is een mineraal. Een mineraal is een natuurlijk gevormde stof die uit één soort moleculen bestaat. Het is een natuurlijk gevormde stof, zoals zilver en zout, dat niet gemengd is met andere stoffen. De vorm en kleur van een kristal wordt allemaal door dat mineraal bepaald. Er bestaan dan wel weer een heleboel soorten mineralen en daarom kunnen kristallen ook zo verschillen van uiterlijk.


Hoe weet je dan dat het een kristal is?

Als je kristallen onder een microscoop bekijkt, zie je dat de atomen en moleculen een regelmatig patroon hebben. Kristallen kunnen er van buiten dus allemaal anders uit zien, maar zijn van binnen precies hetzelfde. Hoewel kristallen uit één mineraal bestaan, bestaan gesteentes uit minimaal twee stoffen. Ze zien er ook vaak oneffen uit door de verschillende structuren en kleurschakeringen.


Wat is het verschil tussen kristallen en edelstenen?

1. Een edelsteen kan een kristal zijn, maar een kristal is niet altijd een edelsteen.

2. Edelstenen kunnen uit mineralen bestaan zoals diamant en robijn of organisch gevormd zijn zoals amber.

3. Kristallen hebben een vaste vorm bestaande uit atomen, ionen en moleculen die in een regelmatig patroon hebben.

4. Edelstenen kunnen geclassificeerd worden volgens de chemische compositie van de edelsteen en kristal structuur. Kristallen kunnen een kubisch-, hexagonaal-, trigonaal-, tetragonaal-, rombisch-, monoklien- en triklien stelsel hebben.


Hebben kristallen werkelijk een positief effect op de lichamelijke en mentale gezondheid?

Laten we eerlijk zijn. Wetenschappelijk is dit nooit bewezen maar...er is tot op heden ook nog niet erg veel onderzoek naar gedaan. Het zou dus best mogelijk zijn dat er in de toekomst wel wetenschappelijk bewijs voor is.

Er zijn veel mensen die sterk in de helende werking van edelstenen en kristallen geloven. Of dit nu werkelijk zo is of dat het een placebo effect is, maakt op zich niet zoveel uit. Waar het om gaat is dat mensen zich door edelstenen en kristallen simpelweg beter kunnen voelen. Dat wil niet zeggen dat we alles voor waarheid moeten aannemen natuurlijk, maar het is wel belangrijk om goed naar het gevoel te blijven luisteren. Als iets prettig aanvoelt en het niet schadelijk is dan kan het alleen maar omarmd worden toch? Daar komt bij dat ons onderbewustzijn geen onderscheid maakt tussen werkelijkheid en verbeelding, dus wij zien alleen maar positieve kanten aan werken met kristallen! Bijna iedereen vindt edelstenen en kristallen heel mooi. Of men nu wel of niet gelooft in de energetische en- of helende werking van edelstenen, het voelt voor veel mensen gewoon fijn om dicht bij een mooie creatie van de natuur te zijn.


Over De Gouden Driehoek

Ook stenen zijn energie en iedere steen is uniek van vorm, samenstelling, trilling en de grond waar ze vandaan komen. De bijzondere eigenschappen van stenen maken het werken met kristallen interessant en vooral als de energieën van stenen, waarin velen geloven, elkaar kunnen aanvullen. Een bijzondere combinatie is dan ook de Gouden Driehoek. Dit bestaat uit amethist, bergkristal en rozenkwarts. Deze kristallen hebben allemaal bijzondere eigenschappen, maar vullen elkaar ook op een bijzondere wijze aan.

Amethist staat voor spirituele groei, innerlijke rust en evenwicht. Ook zou het een zuiverende werking hebben.

Bergkristal staat bekend als een sterk energetisch kristal. Het zou een reinigende, revitaliserende en energie regulerende werking hebben.

Rozekwarts is de steen van de onvoorwaardelijke liefde. Rozekwarts zou kunnen helpen bij zelfacceptatie, liefde voor jezelf en je omgeving, zou troost geven bij verdriet en depressies en driftbuien tegengaan.


Hoe werkt de Gouden Driehoek?

Het volgende wordt over de gouden driehoek gezegd. Door de kristallen in een driehoek te leggen (in een huis of rondom een persoon) zullen de energieën van de kristallen zich onderling verbinden en vormen daardoor een goede stabiele basis- energiestroming. Deze energiestroming zou zo sterk kunnen zijn, dat (als de stenen groot genoeg zijn) een heel huis ermee beïnvloed wordt. De gouden driehoek brengt alle aanwezige energie in balans en handhaaft tevens het bereikte energieniveau.


Daarom leek het 3D Wellness Therapy leuk om vooral deze drie kristallen in te zetten bij onze Kristalmassage. Hebt u niks met edelstenen en kristallen, dan kunt u gewoon voor onze andere fijne massages kiezen. Gelooft u wel in de werking van edelstenen of vindt u ze gewoon heel erg mooi, dan raden we de Kristalmassage van harte aan. Het is hoe dan ook een bijzondere ervaring!Kanttekening van onze therapeut:

Al van kinds af aan heb ik altijd iets met edelstenen gehad. Ik wandelde graag door de natuur en verzamelde graag mooie stenen. Toen ik ooit bij iemand een enorme amethist geode zag staan, werd ik er als het ware door betoverd. Ik werd er zo enorm door aangetrokken. Zo ben ik uiteindelijk edelstenen en kristallen gaan verzamelen. Gewoon omdat ik ze zo mooi vind. Het heeft altijd fijn gevoeld om ze in mijn buurt te hebben en er naar te kijken of ze in mijn hand vast te houden. Dat is nooit veranderd. Of edelstenen en kristallen energetisch zijn? Absoluut! Energie is een ruim begrip. In feite is alles energie en is alles met elkaar verbonden. Of edelstenen en kristallen ook andere (genezende) eigenschappen hebben? Dat zou goed kunnen, maar dat durf ik niet met zekerheid kunnen beweren. Ik vind ze gewoon zo mooi en voel me erg prettig in de buurt van edelstenen. Dat is de reden waarom ik het leuk om ze in een massage te verwerken, zodat mensen ermee kunnen kennismaken en weer eens iets anders hebben om uit te kiezen.

TDP/MOXA LAMP THERAPIE

De TDP/Moxa lamp is een elektromagnetische lamp en heeft een ronde plaat bekleed met mineralen, die essentieel zijn voor het menselijk lichaam. De Bestralingsplaat zorgt voor het ideale spectrum bij lange-golftherapie. Het produceert elektromagnetische golven die door het lichaam herkend en geabsorbeerd worden en die het cel metabolisme van het lichaam versterken. Deze selectieve absorptie heeft een therapeutisch effect op de te behandelen gebieden. Denk hierbij aan verbeterde bloed- en lymfecirculatie, het verwijderen van toxinen uit weefsels, pijnreductie en spierontspanning. Ook heeft het een gunstig energetisch effect op de verschillende orgaansystemen. Het blijkt het herstelproces aanzienlijk te versnellen.


Indien u dit wenst, kan de lamp in combinatie met andere therapieën tijdens uw behandeling gebruikt worden. 3D Wellness Therapy is de enige praktijk in Nederland die hier geen extra kosten voor rekent.

De TDP-lamp is CE-geregistreerd en in de Europese Economische Ruimte (EER) volgens de wet inzake medische hulpmiddelen als medicinaal apparaat toegestaan.

PULSE&SHAKE TENSION RELEASE MASSAGE ™

Een speciale massage om mensen te helpen met het loslaten van opgebouwde psychische en lichamelijke spanningen die zich door de jaren heen in het lichaam hebben genesteld. Dit is een unieke behandelmethode van 3D Wellness Therapy. Het is een combinatie van holistische massage, pulsing massage, trauma massage en geleide visualisatie- en ademhalingstechieken.


Voor wie?

Deze behandelmethode is ontwikkeld voor mensen met opgebouwde lichamelijke en psychische spanningen. Mensen die wellicht een traumatische ervaring hebben gehad (denk aan seksueel misbruik, oorlogsgeweld, verkeersongeval, verbaal geweld, langdurig blootgesteld zijn aan stress) en dit niet goed hebben kunnen verwerken. Hoewel deze manier van masseren vooral gericht is op mensen met PTSS (Posttraumatische Stressstoornis) zou ieder mens met stressblokkades hier baat bij kunnen hebben.Hoe werkt het?

Op acute stresssituaties reageert je lichaam met een vecht- of vluchtreactie. Hierbij komt er een enorme stoot adrenaline vrij in ons lichaam. Adrenaline wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Ons lichaam maakt adrenaline aan wanneer het denkt dat het in gevaar is. Je hartslag neemt toe en je ademhaling versnelt om het zuurstofgehalte in het bloed op peil te houden. Endorfine, een natuurlijke pijnstiller, wordt aangemaakt en je begint te zweten om dat hardwerkende lichaam afkoeling te bieden. Deze natuurlijke reactie maakt ons alerter en onze spieren spannen aan, zodat we snel in actie kunnen komen.

Het is heel belangrijk dat er kort na de schokkende gebeurtenis een moment van emotionele ontlading en lichamelijke ontspanning volgt. Wanneer dit niet gebeurt, kan het lichaam uitgeput en ontregelt raken. Het lichaam blijft dan als het ware hangen in de staat van vechten of vluchten en kan zich niet ontspannen. Emotionele pijn en stress zetten zich in het lichaam vast en dit uit zich door niet alleen psychische problemen, maar ook lichamelijke pijn. Traumaverschijnselen zijn dus niet alleen psychologisch, maar ook biologisch. Trillende handen en benen, een trillende stem en knikkende knieën zijn tekenen dat een lichaam zich van de biochemische stoffen en spanning aan het ontdoen is die het nodig had. Soms gebeurd dit echter niet vanzelf en heeft je lichaam wat hulp nodig. Met de Pulse&Shake Tension Release massage biedt 3D Wellness Therapy een therapie aan die het lichaam aanspoort om weer tot een staat van ontspanning te komen. Wanneer dit gebeurt, zal er van nature ook een emotionele ontlading komen.

Bij de Pulse&Shake Tension Release Massage™ ga je gekleed op de massagetafel liggen. Dit alleen al kan voor veel mensen geruststellend zijn. Het menselijk lichaam dat voor een groot deel uit water bestaat, is een grote ritmische beweging. Wanneer er blokkades ontstaan door bijvoorbeeld spanning, stress of een traumatische ervaring, kan de energie niet meer vrijuit stromen. Als er op een plek op het lichaam een (im-)puls gegeven wordt, dan gaat deze als een golfbeweging door het hele lichaam. Hierdoor wordt er een helend proces in werking gesteld in dieperliggende spieren, de gewrichten en organen. Door met bepaalde oefeningen het trillen van het lichaam op te wekken, kunnen diepliggende trauma’s losgelaten worden.Hieronder volgen een aantal symptomen die mogelijk wijzen op PTSS


Nachtmerries

Slaapproblemen

Prikkelbaarheid

Woede-uitbarstingen

Huilen om de kleinste dingen

Niet kunnen huilen

Niet meer uit huis durven komen

Niet graag onder de mensen zijn

Niet alleen durven zijn

Concentratieproblemen

Schrikachtig zijn

Lichamelijke pijn

Ongecontroleerde trillingen hebben

Het steeds opnieuw de gebeurtenis beleven

Trillen, zweten of hartkloppingen bij geuren of geluiden die u herinneren aan de gebeurtenis

U dwingt u zelf niet aan de gebeurtenis terug te denken door bijvoorbeeld veel over te werken, veel uit te gaan of veel genotsmiddelen als alcohol of drugs te gebruiken.

Het lichaam staat continu stijf van de adrenaline

CONTRA INDICATIES


Wat zijn contra indicaties?

Aandoeningen, ziekten of klachten (indicaties) waarbij een bepaalde therapeutische behandeling niet (contra) mag worden toegepast.
Bij een absolute contra-indicatie mag de therapie absoluut niet worden toegepast zonder toestemming van uw behandelend arts.
Bij een relatieve contra-indicatie moet vooraf zorgvuldig worden afgewogen of de therapie wel of niet moet worden toegepast. Of dat het wellicht alleen plaatselijk kan worden toegepast.

Aangezien ik uw gezondheid uiterst serieus neem, noem ik de contra indicaties hieronder op. Als u een aandoening heeft, die onder de contra indicaties valt dan behandel ik u alleen na toestemming van uw behandelend arts.Absolute contra indicaties bij massage


Actieve ontstekingen

Virale of bacteriële ontstekingen

Algemene infectieziekten, griep en keelontsteking

Besmettelijke huidaandoeningen

Diabetes (absolute omdat mensen met suikerziekte sneller infecties kunnen krijgen).

Hartklachten

Koorts

Trombose

De eerste 15 weken van een zwangerschap

Kanker en tijdens en direct na chemokuur

Gebruikers van antidepressiva

Gebruikers van antibiotica/penicilline

Gebruikers van bloedverdunners

Gebruikers van ontstekingsremmers

Gebruikers van pijnstillersRelatieve contra indicaties


Burn-out (omdat bij een burn-out vitale organen kunnen uitschakelen. Het lichaam is bij een burn-out is zo oververmoeid dat het de warmte en activering van een massage wellicht niet aankan. Ik zal mijn manier van masseren hierop moeten aanpassen.

Spataderen, open wonden en brandwonden (Hierbij zal ik alleen plaatselijk niet masseren)

Bepaalde overgangsklachten zoals opvliegers

Extreme vermoeidheid en uitputting (relatieve omdat bij extreme vermoeidheid en uitputting het lichaam wellicht de activering en warmte niet aankan

Psoriasis (omdat bij Psoriasis massage zowel positief als negatief kan uitpakken moet er eerst gekeken worden naar de situatie en de vorm van massage erop aangepast worden.)Absolute contra indicaties Pulse&Shake Tension Release massage


Ernstige artritis in de nek of bovenrug

Ernstige osteoporose

Hart- en vaatziekten (incl. trombose en hersenbloeding)

Hernia

Hersenschudding

Bij bepaald medicijngebruik

Hoge bloeddruk

Infecties

Langdurig of zwaar drugsgebruik

Na een operatie

Mensen met psychiatrische stoornissen

Whiplash
ENGLISH


HOLISTIC MASSAGESThe word “holistic” is derived from the Greek word “Holos” which means “Whole”. A human is not just a body. A human also has an emotional, mental, social and spiritual part. With holistic massage therapy you treat the body and mind as a whole.The therapy aims to recover the balance between body and mind. The therapist can use different techniques and the given pressure can be firm as well as soft. It all depends on the wishes and needs of the client. What makes the massages from 3D Wellness Therapy unique, is the fact that the techniques and movements are not only effective to relieve pain and tension, but they also give the receiver a safe, loved and comforting feeling.This makes the massage not only an unforgettable experience, but it also is very good for people who suffer from trauma. The therapist is working with people who suffer from social anxiety, high sensitivity, PTSD and victims of sexual abuse.
RELAXATION MASSAGE


Dream away and let everything go during our relaxation massage. The techniques that are used are not only for relaxation but also for lymph drainage and to soften and stretch tightened muscles.


Droom lekker weg en laat alles los bij deze unieke ontspanningsmassage. You will notice that the used techniques are a little different than usual. While you relax during the massage, we listen to what your body has to say. You will realize that the body and mind are one cooperative whole. Tightened muscles will be softened and stretched, blockages in the energy flow will be released and the self-healing ability of the body will be stimulated. The massage table is comfortable and heated to a pleasant temperature.

Suggestion: End the massage with the Ego Trip!CUPPINGCupping massage is a very effective therapy that originated in China. It involves placing cups on the skin to create suction. The suction facilitates healing with blood flow. Cupping increases blood circulation to the area where the cups are placed, relieves muscle tension, improves overall blood flow and promotes cell repair. It can also help for new connective tissues and create new blood vessels in the tissue. It is a versatile method that helps the body to detox. It is a great therapy for treating headaches, migraines, stress related muscle tension, pain in the neck, shoulder, back or arm, sports injury and restricted movement.


Bruises after the treatment are normal. The marks will disappear after a couple of days.
GUA SHAGua Sha is a traditional East Asian technique. “Gua” means to scrape and “Sha” is the term for the reddish skin rash that occurs as a result of the scraping. It refers to the blood stagnation. In Indonesia the treatment is calles "kerok". The treatment involves using a tool to rub the skin in long strokes. The scraping tool can be a Jade stone, buffulo horn, a porcelain spoon or a coin. 3D Wellness Therapy prefers to use Jade stone or a porcelain spoon. The process of scraping releases trapped or stagnant energy and helps to improve circulation and increase blood flow. This can help reduce toxins in the body and promote healing. Gua sha can also be beneficial to break down scar tissue and connective tissue, improving movement in the joints. Clients experience an almost immediate pain relief.

Gua Sha is often used for treating muscle pain, sports injuries, (migraine) heachaches, and common colds.

Gua Sha is typically performed on the neck, back, arms and legs. It can also be performed on the face, but in a gentler manner. This process helps to increase blood flow and promote the skin’s own healing power. It also has a slimming and lifting effect.CRYSTAL MASSAGE THE GOLDEN TRIANGLE

A special treatment with amethyst, rock crystal, and rose quartz
This treatment contains:


Stone placement of the “Golden Triangle” crystals around the massage table

Placing a stone circle around the body

A relaxation massage with warm crystals

Drinking a glass of crystal infused waterDown below you can read more about the crystals and our view about them.


Wat are crystals?

The process of crystal forming is called crystallization. Crystals often form in nature when liquids cool and start to harden. Certain molecules in the liquid gather together as they attempt to become stable. They do this in a uniform and repeating pattern that forms the crystal. Most minerals occur naturally as crystals. Every crystal has an orderly, internal pattern of atoms, with a distinctive way of locking new atoms into that pattern to repeat it again and again. The internal arrangement of atoms determines all the minerals' chemical and physical properties, including the color.


What is the difference between a crystal and a gem?

1. A gem can be a crystal whereas a crystal will not always be a gem.

2. Gems can be mineral based such as diamond or ruby or organic based such as amber.

3. Crystals are solids that have atoms, ions and molecules fixed in a regular order, which extend in three dimensions.

4. Gems can be classified according to the chemical composition gemstone and the crystal structure. Crystals are mainly classified as cubic, hexagonal, tetragonal, orthorhombic, monoclinic and rhombohedral.


Do crystals really have a positive affect on our mental and physical health?

Let’s be honest. This has not been scientifically proven however... there also hasn’t been a lot of research done about this topic. So it could be possible that eventually there will be scientific prove to back it up.

There are a lot of people who believe in the healing power of gems and crystals. It is not very important if it is really true or if it is just a placebo effect. What really matters is that people can simply feel better because of gems and crystals. That doesn’t mean that we should say it is true, but it is important to listen to our gut feeling. If something feels pleasant and it is not harmful, you can only embrace it, right? To add to that our subconscious doesn’t distinguish between reality and imagination, so we only see the positive sides of working with crystals!

Almost everybody loves gems and crystals. Whether they believe in the energetic and- or healing power of the gems, for a lot of people it just feels really nice to be close to a beautiful creation of nature.


About The Golden Triangle

Stones are energy and every stone has unique shape, vibration and composition. The extraordinary propertiess of gems, make working with them very interesting, especially if the energies that a lot of people believe in can complement each other. A special combination is The Golden Triangle. This contains amethyst, rock crystal and rose quartz. These crystals all are said to have special properties but also complement each other in a special way.

Amethyst stands for spiritual growth, inner peace and balance. It should also have a purifying power.

Rock crystal is know as a strong energetic crystal. It is believed to have a cleansing, revitalizing and energetic power.

Rose quartz is the crystal of unconditional love. It could help with self-acceptence, love for yourself and fort he people around you. It is supposed to give comfort and fight depression and temper tantrums.


How does The Golden Triangle work?

The following had been said about The Golden Triangle. By placing the crystals in a triangle (in your house or around a person) the energies of the crystals will connect with each other which will form a good stabile base-energy flow. This energy flow can be so powerful that (if the crystals are big enough) it can influence a whole house.   The Golden Triangle balances all the present energies and maintains the achieved energy level.

That is way 3D Wellness Therapy thought it would be fun to incorporate these crystals into a massage. If you’re not feeling the gemstones and crystals, you can always choose from our other massage therapies. If you do believe in the power of gems and crystals or you just like them, then we will definitely recommend our Crystal Massage. Whatever the reason may be, it will be a special experience!


Side note from our therapist:

Ever since I was a child I have been drawn to gemstones. I always like to walk through nature and loved to collect beautiful stones. When I once saw a huge cluster amethyst I was so enchanted by it. From that moment I started to collect gemstones and crystals. Just because I thought they were so beautiful. It has always felt nice to have them around me, to look at them or hold one in my hand. That has never changed. If gems and crystals are energetic? Absolutely! Everything is energy and everything is connected to each other. If gems and crystals have other (healing) properties? Perhaps to some extent, but I wouldn’t know for sure. I just like the way they look and love to be around them. That is the reason why I think it’s fun to incorparate them into a massage, so that people can learn about them and have something else to choose from.
TDP/MOXA LAMP

The TDP/Moxa Lamp features a plate coated with a mineral formation consisting of 33 elements, essential to the human body. When activated by its heating element, the mineral plate emits deep penetrating, Far Infrared waves ranging from 2 to 25 microns in wavelength.This coincides with the natural, healing far-infrared waves generated by our own bodies, and are naturally absorbed into our tissues. At the molecular level, this exerts strong rotational and vibrational forces in the cells of these tissues. This absorbed energy has been found to yield many therapeutic effects on the human body by: dilating blood vessels and increasing blood flow and oxygen saturation; accelerating the decomposition of unstable cells; enhancing white blood cell function, increasing immune response; and stimulating the hypothalamus, which controls the production of neurochemicals, which control sleep, mood, pain, and blood pressure.

It is possible to use de TDP/Moxa lamp in combination with your other therapeutic treatment. 3D Wellness Therapy is the only practice in The Netherlands that will not charge you extra for this.

The TDP/Moxa lamp is FDA approved.


PULSE&SHAKE TENSION RELEASE MASSAGE ™

This is a special massage to help people with releasing deep muscular patterns of stress, tension and trauma. It is a combination of holistic massage, pulsing massage, trauma massage and guided visualization- and breathing techniques. This method calms down the nervous system and the body is encouraged to return back to a state of balance.


For who?

This method is developed for people who suffer from deep muscular tension caused by long periods of stress or trauma (sexual abuse, war violence, car accident, verbal abuse etc). Even though this massage method is developped for people who suffer from PTSD (post-traumatic stress disorder), every person who suffers from stress and tension could benefit from this treatment.How does it work?

PTSD is a disorder that develops in some people who have experienced a shocking or dangerous event.

During a traumatic situation your body will react “fight-or-flight” response. This is a normal reaction meant to protect a person from harm. During this reaction, certain hormones like adrenalin and cortisol are released, speeding the heart rate, slowing digestion, shunting blood flow to major muscle groups, and changing various other autonomic nervous functions, giving the body a burst of energy and strength. Most people recover from these symptoms naturally. Those who continue to experience problems may be diagnosed with PTSD. People who have PTSD may feel stressed or frightened even when they are not in danger.


Signs and Symptoms

Not every traumatized person develops ongoing (chronic) or even short-term (acute) PTSD. Not everyone with PTSD has been through a dangerous event. Some experiences, like the sudden, unexpected death of a loved one, can also cause PTSD. Symptoms usually begin early, within 3 months of the traumatic incident, but sometimes they begin years afterward. Symptoms must last more than a month and be severe enough to interfere with relationships or work to be considered PTSD. The course of the illness varies. Some people recover within 6 months, while others have symptoms that last much longer. In some people, the condition becomes chronic.

After a shocking or traumatic situation it is very important that a emotional and physical release follows. When this doesn’t happen, the body can become exhausted and disrupted. It will stay in the state of fight or flight and can’t relax. There will be a buildup of emotional pain and stress and emotional and physical symptoms will occur. Symptoms like shaking hands or legs are actually good symptoms. It means that the body is discharging tension from the body. Sometimes the body needs a little help. With the Pulse&Shake Tension Release Massage™, 3D Wellness Therapy offers a way to get your body and mind to release the stress.

When you receive Pulse&Shake Tension Release massage you don’t have to undress. For a lot of people this is a reassuring thought. Up to 60% of the human adult body is water. One big ritmic movement. When energy blockades originate from tension, stress or a traumatic experience, energy becomes stagnant.

When an (im-) puls is given to one certain spot on the body, it moves like a wave through the body. This activates a heling process in the deeper muscles, the joints and organs. With exercises that encourage the body to tremble, deep-seated trauma can be released.


Here are some symptoms of PTSD


Nightmares

Insomnia

Increased sensitivity

Anger outbursts

Crying over little things

Not being able to cry

Afraid to leave the house

Feeling uncomfortable around people

Afraid of being alone

Problems with concentrating

Physical pain

Uncontrollable tremors

Repeatedly reliving the traumatic event

Trembling, sweating or palpitations occurs whenever there is a noise or sound that reminds you of the traumatic event

You force yourself not to think about the event by working overtime, going out to bars and clubs, using drugs or alcohol

You feel a constant adrenaline rush
CONTRAINDICATIONS


What are contraindications?

A condition which makes a particular treatment or procedure potentially inadvisable. A contraindication may be absolute or relative.

An absolute contraindication is a situation which makes a particular treatment or procedure absolutely inadvisable. In children, for example, aspirin is almost always contraindicated because of the danger that aspirin will cause Reye syndrome.

A relative contraindication is a condition which makes a particular treatment or procedure possibly inadvisable.

Contraindications often highlight the balance of risk versus benefit of a particular treatment or procedure.

Because I take your health very seriously I will list the contraindications down below. If you have a condition that is lited as a contraindication I will only treat you after the approval of your doctor.

Absolute contraindications with massage


Active inflammation

Viral or bacterial infections

General infectious diseases, flu and throat infection

Infectious skin diseases

Diabetes (absolute because people with diabetes are more susceptible to developing infections.)

Heart disease

Fever

Thrombosis

The first 15 weeks of pregnancy

Cancer and during and after chemo therapy

Usage of Antidepressant

Usage of Antibiotic

Usage of Blood thinner

Usage of anti-infammatory drugs

Usage of painkillersRelative contraindicaties with massage


Burn-out (because with a burn-out vital organs can shut down. With a burn-out the body is so exhausted that there is a possibility that the body can’t handle the warmth and activation of a massage. I will have to adjust my way of massaging.)

Varicose veins, open wounds and burn marks (With these conditions I will massage around the affected area.)

Certain physical menopause complaints like hot flushes

Extreme fatigue and exhaustion. (Relative because the body possibly can’t handle the warmth and activation of the massage.)

Psoriasis (because with Psoriasis massage can have a positive as well as a negative effect. After evaluation I can decide what type of massage would work best.)Absolute contraindications Pulse&Shake Tension Release Massage


Severe Arthritis in the neck or upper back.

Severe Osteoporose

Heart and vascular disease (incl. thrombosis and stroke)

Hernia

Concussion

Certain medication

High blood pressure

Infections

Long term or heavy drug use

After an operation

People with psychiatric disorders

Whiplash